Sannheten

04.06.2012 kl.01:26

På utsiden kan det å være mamma virke som om det er bare fryd og gammen, dette kan jeg da avkrefte med en gang. Det er hardt arbeid, det er slitsomt og det kan være veldig tungt til tider. 

Man kan være veldig sliten etter en dag på jobb/skole, så kommer man hjem og så er barnet like sliten som du er etter en lang dag i barnehagen, men siden de er små så har de en annen måte å vise det på, de gråter, de vil ingenting, eller de vil alt på en gang. Du begynner med middagen, mens din 2 år gamle sønn henger rundt bena på deg og vil opp, du løfter opp gutten, men han vil smake. Du sier at middagen snart er ferdig og da skal han få smake. Men dette er ikke OK, han er nemmelig sulten nå. Du fortsetter å lage mat, mens han skriker og vil ha mat med en gang. Du fortsetter å endelig er maten ferdig. Dere setter dere ned for å spise, men nå vil han ikke ha mat. Han "vikke ha sånn", du teller kanskje til 10 før du spør om han er tørst. Glasset hans blir fylt med vann, men det vil han ikke ha, han vil ha saft. Du svarer at nå drikker vi vann til middag, eller at det er tomt for saft. Da blir det ramaskrik igjen. Du spiser opp maten og får i han litt mer middag. Etter en dag med mye skriking er det endelig leggetid. Da dere går for å pusse tenner er dette uaktuelt. Etter litt overtalelse får du pusset tennene hans. Endelig er det leggetid og du får tid til lekser. Vi tar på pysj, legger han i sengen og leser bok som vi vanligvis gjør. Nå er han ikke trøtt og vil ikke sove. Nå er det natta forteller du flere ganger, så går du ut av rommet og setter deg ned med lekser. Han fortsetter å rope på deg og skrike, du venter litt før du går inn og forteller nok en gang at det er natta. Slik kan vi holde på i langt over 1 time. Endelig sovner han og du setter deg ned og får gjort resten av leksene. Nå er det endelig tid for å slappe av, men da venter oppvasken, klesvasken, gulvet må støvsuges og vaskes osv. Når du har tatt dette ser du på klokken og det er sent. Senga venter. Du sovner i det sekundet hodet treffer puta, men får ikke sovet mer en 1 time fordi sønnen din har våkennetter. Du er så sliten at du går inn, legger deg i sengen hans og sovner der sammen med han. Våkner senere, men når du skal gå ut av sengen hans våkner han. Heldigvis er dette en av de gode dagene så han sovner fort igjen. Du legger deg i sengen din igjen. Nå er denne dagen overstått og dere gjør dere klar for en dag til. 

 

Dette er en dag hjemme hos oss. Jeg sier ikke at alle dager er like, men dette er en av dagene vi hadde denne uken. Det jeg skal frem til er at det er ikke alltid enkelt å være mamma, dette gjelder ikke bare meg som ung mor, men det å generelt være en mamma. Men så er det ikke bare negativt, ikke misforstå meg for jeg ELSKER å være mamma. Det er det beste som noen gang har hendt meg og alle de slitsomme dagene blir fort glemt så snart det kommer latter inn i bildet. Vi kan ha en knirkefri dag hvor alt går på skinner og han ikke er noe vanskelig å ha med å gjøre. Jeg elsker de timene vi sitter sammen på rommet og leker med tog, eller leker med tunellen hans. Når vi er ute og springer, sklir i sklia eller sitter ute og spiser mat i hagen. De gangene han kommer bort, legger hodet litt på skakk og sier, "mamma, kos å nuss?". Når han er syk og vi ikke gjør annet en å ligge i sengen min å se på film og kose. Når jeg kommer å henter han og han roper i ekstase "MAMMA MIIIN!" Han er høydepunktet i livet mitt og jeg elsker han for det. Om jeg hadde hatt sjangsen så hadde jeg ALDRI med stor A, byttet han bort. Ingen slitsom dag kan få meg til å elske han mindre. Vi har alle våre dager hvor vi er slitne, barn har bare en annen måte å vise det på. Det eneste man kan gjøre da er å være der for de, ikke bli sint og begynne å kjefte for de mener ikke å være slik. Jeg har en fantastisk sønn som jeg elsker himmelhøyt, selv på de mest slitsomme dager. 

 

MARVIN CHRISTOPHER, DU ER MIN ØYENSTEN! <3

 


God natt folkens! :)

Q: Har du slike dager hvor du blir ekstra sliten?

3 kommentarer

den kuleste søstern du har!

04.06.2012 kl.17:32

utrolig bra skrevet, utrolig stolt tante!
Haha, tusen takk Christine :) <3

Maja 15, gravid

19.11.2012 kl.15:17

utrulig bra skrevet!

ser ikke før mæ at det blir knirkefritt, og ferie heile året før å si det sånn.. langt ifra! trur det bi utrulig tungt, men ser veldig fram til å bli mamma i slutten av april! 17+5 uke nu:)

Skriv en ny kommentar

Therese, 19 år og mamma til verdens herligste prins!
Therese, 19 år og mamma til verdens herligste prins!

19, Sunndal

leser denne bloggen NÅ Jeg har nå delt graviditeten min med dere og har nå planer om å dele hvordan det er å ha blitt mamma i en alder av 16 år. 2.Mars 2010 kom Marvin Christopher til verden 3370 gram og 50 cm lang. Vi bor alene i en leilighet på Sunndalsøra og trives her. Jeg og barnefar er ikke lenger sammen, men vi var sammen i 4 år. Marvin er i barnehage og jeg skal begynne på skolen igjen. Bloggen handler om hvordan det er å ha blitt mamma og generelt andre ting som frister å skrive om. Bloggen er som en dagbok for meg og det er også en måte for andre i familien vår til å få med seg litt av hva som skjer hos oss. Jeg har nå fylt 19 år og Marvin Christopher 3. Om du lurer på noe så send meg gjerne en mld til therese-karrestad@hotmail.com

Kategorier

Arkiv


hits